U avgustu Nišvil onlajn u septembru zavisi od epidemiološke slike

Autor: mediasfera.rs
05. Avgust 2020
U avgustu Nišvil onlajn u septembru zavisi od epidemiološke slike

Internacionalni džez festival Nišville 2020, održaće deo svojih programa u unapred najavljenom terminu od 13. do 16. avgusta 2020, uživo u “online” formatu.

Biće izvedeno više od 30 programa, koji uključuju pozorišne predstave (Nišville Jazz Teatar), filmske projekcije (Nišville Movie Summit), te likovne performanse, kao i 20 koncerata pratećeg i glavnog festivalskog programa.

Nažalost, ovi programi biće izvedeni bez prisustva publike, a moći će da se prate preko kompjutera, tableta i smart telefona u “live” prenosu Nišville televizije putem linka http://nisville.com/live/.

Preostali, najveći deo programa, održaće se od 17. do 20. septembra 2020. godine ukoliko se u narednom periodu popravi epidemiološka situacija i Vlada Srbije dozvoli prisustvo publike uz poštovanje mera socijalne distance.

Ovo je prvi put posle 25 godina da dolazi do odlaganja Nišvila. Naime, samo je prvi Nišville jazz festival odložen sa decembra 1994. na januar 1995. zbog restrikcije struje.

Ukoliko i u septembru bude istovetna epidemiološka situacija, kao i sada – celokupan predviđeni program za ovu godinu održaće se od 12. do 15. avgusta 2021.