Uskoro počinje kompletna rekonstrukcija škole u Gostinici

16. Mart 2022
Uskoro počinje kompletna rekonstrukcija škole u Gostinici

Oko 26 miliona dinara biće uloženo u rekonstrukciju objekta škole u Gostinici, inače izdvojenog odeljenja OŠ “Nada Matić”. Po rečima gradonačelnice Užica dr Jelene Raković Radivojević, koja je obišla školu, svi radovi biće finansirani iz gradskog budžeta.

“Ovo je poseban dan za OŠ “Nada Matić” izdvojeno odeljenje u Gostinici, ali ne samo za nas već i za meštane Gostinice i Buara, zato što naša škola dobija potpuno novi izgled u narednom periodu. Na ovo ulaganje smo čekali dugo i sugurna sam da se najavljenoj rekonstrukciji najviše raduju učenici, njihovi roditelji i zaposleni”, istakla je Ivana Cvetković direktorka OŠ “Nada Matić”.

Ona je izrazila i očekivanje da će se u narednom periodu povećati i broj učenika, jer kako je kaže, ovo ulaganje Grada jedan je od motiva budućim roditeljima i mlađim bračnim parovima da ostanu u selu i da upišu decu u ovu školu.

“Gotovo sedam decenija stara je ova škola i isto toliko iz nje izlaze generacije učenika koji svoje školovanje nastavljaju u nekoj od srednjih škola u Užicu. Mnogi od njih danas su veoma uspešni u profesijama kojim se bave i zato me posebno raduje što svim bivšim i sadašnjim učenicima danas možemo da obećamo da će kroz nekoliko meseci škola u Gostinici izgledati potpuno drugačije”, istakla je gradonačelnica Užica.

Po njenim rečima rekonstrukcija podrazumeva zamenu krova, stolarije, izradu fasade, sanaciju toaleta i kompletno unutrašnjeg prostora.

“Naravno biće urađeno i grejanje tako da će učenici već od naredne školske godine ovde imati identične ako ne i bolje uslove od svojih vršnjaka u gradskim školama. Želja nam je da sve naše škole budu primerene vremenu u kome živimo, a poseban akcenat stavljamo na seoske škole, pa će u okviru projekta koji realizujemo sa Ministarstvom energetike i rudarstva i švajcarskom vladom biti rekonstruisane i škole u Krvavcima i Lunovom selu. Zahvaljujući istom projektu energetski će biti sanirana i OŠ “Nada Matić” i vrtić “Poletarac”. Nadamo se vrlo brzo i lepim vestima po pitanju rekonstrukcije naše najstarije Prve osnovne škole”.

Za 24. mart zakazano je otvaranje pristiglih ponuda za izvođača radova, nakon čega se očekuje izbor i potpisivanje ugovora.