Užice u znaku obeležavanja Dana grada

Autor: uzice.rs
08. Oktobar 2023
Užice u znaku obeležavanja Dana grada

Tradicionalnim, ali i novim manifestacijama nastavlja se obeležavanje 9. oktobra Dana grada Užica. One održane danas okupile su veliki broj najmlađih Užičana, učenika osnovnih i srednjih škola.

 

Na stadionu „Radomir Antić“ održana je „Trka za srećnije detinjstvo“, kros učenika užičkih osnovnih i srednjih škola. U ovoj tradicionalnoj manifestaciji ,koju organizuju Crveni krst Užice i Sportski savez Užice pod pokroviteljstvom grada, učestvovalo je više od 1400 učenika osnovnih i srednjih škola sa teritorije grada Užica. Prihod skupljen od prodaje startnih brojeva kao i pethodnih 30 godina namenjen je učenicima slabijeg materijalnog statusa.

Veliko interesovanje vladalo je i za “Vatrogasne igre bez granica” u organizaciji Dobrovoljnog vatrogasnog društva Užice. Deca su imala priiku da se upoznaju i oprobaju u veštinama koje su im kroz igru i zabavu pezentovali iskusni članovi užičkog DVD-a.

Na tvrđavi Stari grad priređen je performans za učenike osnovnih škola „Srpski vitez-plemeniti ratnik“ u organizaciji UG “Srpsko viteško društvo- Stari grad Užice”.

Fotografije preuzete sa www.uzice.rs