Većnici izglasali uvećanje računa JKP Bioktoš

01. Novembar 2021
Većnici izglasali uvećanje računa JKP Bioktoš

Članovi Gradskog veća Užica su prihvatili na 78. sednici nove cene JKP Bioktoša koje se odnose na iznošenje smeća i na osnovne pogrebne usluge, sporednih pogrebnih usluga i na građevinske radove na gradskom groblju.

 

Povećanje cena predstavlja usklađivanje sa poskupljenjem materijala i energenata na tržištu jer cene iznošenja smeća nisu menjane od 2018. godine, odnosno od 2013. kada su u pitanju osnovne pogrebne usluge. Tako je sada cena iznošenja smeća za građane 7,50 dinara (dosadašnja je bila 5,50) bez PDV-a po kvadratnom metru stambenog prostora, naveli su iz Gradske kuće.

Ovome dodajemo da će se naknada za korišćenje grobnog mesta obračunavati od 1. januara 2022. godine. i iznosiće za jedno grobno mesto 850 dinara (dosadašnja cena 750 dinara).

Članovi Gradskog veća Užica su postavili diplomiranog pravnika Predraga Milutinovića za načelnika Gradske uprave za urbnizam, izgradnju i imovinsko pravne poslove.

Članovi Gradskog veća Užica  su usvojili na 78. sednici su Program zimskog održavanja ulica, trotoara, drugih javnih površina i lokalnih puteva na području grada.

Programom su definisane tri grupe prioriteta koje će se primenjivati kod čišćenja, kao i organizacija rada, angažovana mehanizacija i potrebna dežurstva.

–  U ovoj zimskoj sezoni, Užice razvoj je zaduženo za sprovođenje programa koji se odnosi na čišćenje ulica i lokalnih puteva, dok će Gradska uprava za infrastrukturu i razvoj brinuti o trotoarima i drugim javnim površinama, naveli su iz Grada Užica.