“Između planina i mora” slogan 43. Međunarodnog sajma turizma u Beogradu

23. Mart 2022
“Između planina i mora” slogan 43. Međunarodnog sajma turizma u Beogradu

Najznačajnija turistička manifestacija u zemlji i regionu, 43. Međunarodni sajam turizma biće održan od 24. do 27. marta 2022. na Beogradskom sajmu. Slogan ovogodišnjeg sajma „Između planina i mora“ poziva ljubitelje putovanja da prema svojim afinitetima, iz bogate sajamske ponude, odaberu između tradicionalno aktuelnih morskih destinacija ili planinskog turizma i aktivnih tura.

Na štandu Turističke regije Zapadna Srbija koji se nalazi u hali 4 Beogradskog sajma učestvovaće 12 lokalnih Turističkih organizacija, članica regije: Zlatibor, Užice, Čačak, Bajina Bašta, Dragačevo, Ivanjica, Arilje, Požega, Kosjerić, Zlatar, Prijepolje i Sjenica, kao i hotelijeri, turističke agencije i proizvođači tradicionalnih proizvoda.

Posebna pažnja u sajamskom nastupu biće posvećena aktivnom odmoru, kao jednom od najznačjnijih turističkih proizvoda u regiji.

Na sajmu će predstaviti i nove turističke programe „Istraži Zapadni Balkan (Explore Balkans)“ i „Put prijateljstva- ukusi Srbije“,navodi se u saopštenju Turističke organizacije regije Zapadna Srbija.

Inače, uz prateće manifestacije, 17. Međunarodni sajam hotelsko-ugostiteljske opreme HORECA-OPREMA i 12. Međunarodni sajam vina BEOWINE, a iščekivan sa posebnim nestrpljenjem posle jednogodišnje pauze, biće to nezaboravan sajamski turistički doživljaj.

Na Sajmu turizma u halama 1 i 4 Beogradskog sajma učestvovaće turističke agencije, savezi i organizacije, hoteli, turistički centri, međunarodni tur-operatori…

Podsećamo, da je Srbija već niz godina pozicionirana kao omiljena i nezaobilazna destinacija u ovom delu Evrope, sa konstantnim porastom broja noćenja i dolazaka, a nadaleko čuveno gostoprimstvo i sve raznovrsnija ponuda, razlozi su zbog kojih u Srbiji uživaju gosti iz celog sveta, ali i domaći turisti, koji se sve češće opredeljuju za odmor u svojoj zemlji.

Kao i prethodnih godina i na ovogodišnjem sajmu u Beogradu Turistička organizacija Zlatibor se predstavlja u okviru Turističke organizacije Regije Zapadna Srbija, u hali 4 beogradskog sajma.

Posetioci će imati priliku da se upoznaju sa turističkom ponudom Zlatibora za predstojeću prolećnu i letnju sezonu, sva četiri sajamska dana od 10 do 19 časova.

Turistička organizacija Zlatibor će iskoristiti priliku da predstavi nove sadržaje, objekte, značajne lokalitete, kao i manifestacije kojima će ulepšati boravak gostiju na Zlatiboru.

Ovome dodajemo da su među državama učesnicama  Grčka, Turska, Crna Gora, Egipat, Bugarska, Rusija, Severna Makedonija, Tunis, Rumunija, Mađarska i Slovačka, a prvi put na sajmu nastupa Malezija sa svojom bogatom turističkom ponudom.

Po prvi put ove godine posetiocima će ekskluzivno biti predstavljene dve nove, i u svetskim okvirima, vrhunske destinacije: egzotična Malezija i Demokratska Republika Sao Tome i Principe, koju čine dva ostrva u Gvinejskom zalivu u centralnoj Africi.

Uvodna fotografija—Turistička organizacija Zlatibor